Kimono in the Clouds

Om

Her hos Kimono in the Clouds er vi passionerede omkring silkekimonoer. Vi er et team af designere, indretnings-arkitekter, kunsthistoriker, forfatter/copywriter en CBS'er og en enkel japansk medhjælper der står bag Kimono in the Cloud's verden.
Kollektionen af kimonoer mm. er en udsøgt samling af nogle af de allersmukkeste, originale kimonoer skabt i Japan gennem de sidste hundrede år. Og så alligevel har vi skalaen fra det enkelte til det extravagante, dvs. f.eks. fra enkle kimonoer af bomuld eller dem med fejl der så sælges billigere under navnet 'Too Fairy to Go' kategorien, til decideret festskrud med guldornamenter.

Brug:
Vi sælger kimonoer til brylluper, både til brud og til gæst. Til gravide der ønsker løse gevandter, under og efter graviditeten. Og korte kimonoer til hverdag og fest. Og lange kimonoer med for der luner til efterår og vinter. Og sommerlige kimonoer til ferie og strand og sommerhus. Ligsom kimonoen er universel er den brug det også.

Kimonoen som reflektion:
Vi har er særligt fokuserede på kimonoer  fra 10'-40', umiddelbart fra omkring Taisho perioden (1912-26), som var en usædvanlig frugtbar tid set i et kreativt perspektiv inden for kunst og kultur, hvilket også afspejler sig i tekstilhåndværk og moden. Og så på den anden ende af tidsskalaen, har vi valgt at tage nogle mere nutidige in i kollektionen som er vovet i sammensætningerne af farver og mønstre og derved in vouge på sit måde. Kimonoen er jo interessant ved at den løbende har været som et slags kabonpapir på historiske og kulturhistoriske events. Dette gælder jo naturligvis også i Japan eller måske særligt i Japan hvor kunsthåndværket er inkoorpereret som en så stor del af den nationale identiteten Dette i sådan en grad at traditionel kunsthåndværk er en del af det nationale statsbudget, under navnet 'National Treasure'. Mange traditionelle  værksteder bliver støttet statsligt for at blive sikret ind i fremtiden. Så vigtigt er kunsthåndværket for denne økonimiske verdenmagt, som til dagligt oftest forbindes med futuriske teknologiske opfindelser.

Teknikker:
Hver og en af kimonoerne i kollektionen er unika og 95% af dem er håndsyet og et stykke kunsthåndværk fra en tid, hvor der blevet taget sig tid til detaljen. Selve tekstilerne er af en genuin høj kvalitet, hvor mønstre og teksture er skabt på basis af en rig og mangfoldig variation af japanske craft teknikker som f. eks. Yuzen indfarvninger, damaskvævning, brokadesyninger, shibori mønstre og ikat vævninger, bl.a.. Det er den særlige sans for detaljen, farve kombinationer og teknik, der gennem tiderne har gjort japansk kunsthåndværks kvalitet både avanceret og verdenskendt. 

En kimono rummer en rigdom af historie, og da der traditionen tro bare laves én af hver kimono - er der bare én historie. Det er måske en del af hemmeligheden bag kimonoens magi og dens sagnomspundne skønhed.

 

Butik & Showroom i DK/ Skandinavien:

Badstuestræde 15

DK 1209 København K


Pop-up shop på Frederiksberg! Kontakt os hvis du er på de kanter.

 

Japan main office

4-6-26 Komaba, Meguro-ku

Tokyo 

Japan

Your bag is empty
Discover our collection