Kimono in the Clouds

Om


Vi er et team af designere, indretnings-arkitketer, kunsthistorikere, forfattere og copywriter en CBS'er og en enkel japansk studerende bag om Kimono in the Clouds verden.

Kimonoerne i 'Clouds' kollektion er en udsøgt samling af nogle af de allersmukkeste, skyhigh i kvalitets kimonoer skabt i Japan gennem de sidste hundrede år.

Der er særlig fokus på Kimonoer er især fra 30'-40', perioden umiddelbart omkring Taisho, som var en usædvanlig kreativ periode for kunst og kultur og dette satte også sit præg på tekstilhåndværket, men der er også eksempler fra 1910' og nogle helt nutidige. Hver epoke i det sidste århundrede har haft sine karakteristike force i form af motiver og nyintroducerede silketeknikker.

Hver og en af kimonoerne i kollektionen er unika og hver håndsyet og et stykke kunsthåndværk fra en tid, hvor der blevet taget sig tid til hver detalje. Selve tekstilerne er af en genuin høj kvalitet, hvor mønstre og teksture er skabt på basis af en mangfoldig variation af japanske craft teknikker som f. eks. Yuzen indfarvninger, damaskvævning, brokadesyninger, shibori mønstre og ikat vævninger, bl.a.. Det er den særlige sans for detaljen, farve kombinationer og teknik, der gennem tiderne har gjort japansk kunsthåndværks kvalitet verdenskendt.

En kimono rummer en rigdom af historie, og da der traditionen tro bare laves én af hver kimono - er der bare én historie. Det er måske en del af hemmeligheden bag kimonoens magi og dens sagnomspundne skønhed.


Butik & Showroom i DK/ Skandinavien

Badstuestræde 15

DK 1209 København K


Japan main office and Showroom

4-6-26 Komaba, Meguro-ku

Tokyo 

Japan


Your bag is empty
Discover our collection